Akaryakıt Güvenliği

GREEN LOJİSTİK DANIŞMANLIK AKARYAKIT ÇALINMASINI VE KAYIPLARINI YÜZDE YÜZ ÖNLEYEN ÇÖZÜMLERİN TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ OLDU

Akaryakıt hırsızlığının sadece ülkemizde değil tüm dünyada genel bir sorun olduğu bilinmektedir. Dünyadaki en pahalı akaryakıtın satıldığı ülke olan Türkiye'mizde özellikle zaten düşük kar marjlarıyla zorlanan lojistik şirketlerinin en büyük ve müzmin sorunlarından birisi olmuştur. Şirket yönetimlerinin veya filo sahiplerinin hiç haberi olmadan da  ciddi kayıpları oluşabilmektedir.

İstatistiklere göre mazot hırsızlığı genellikle taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren:

Park halindeki TIR / kamyon gibi araçların depolarından ,yol yapım şantiyelerinde, park halindeki kamyon ve iş makinalarından, belediyelerin, park halindeki hizmet araçlarından (çöp kamyonu, itfaiye, asfaltlama aracı, ambulans, servis , belediye otobüsleri vs. tekne ve yatların mazot tanklarından, zirai araçların yakıt tanklarından yapılmaktadır.

Kayıpların oluş şekli sadece sürücü kaynaklı değildir. Özellikle uluslararası nakliyelerde TIRlar gemilerde beklerken veya park alanlarında beklerken sürücü dışı üçüncü kişiler çok hızlı bir şekilde mazot tanklarından yakıtı basit bir hortumla sifon yöntemi ile çok kısa sürede çekebilmektedirler.

Ayrıca bilindiği gibi yakıt hırsızlarının zaman içinde lojistik efsaneler şeklinde anlatılan çok çeşitli yöntemler denedikleri de bilinmektedir.

Hatta şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz ki büyük lojistik şirketleri dahi bu sıkıntıyla neredeyse hergün yüzyüze gelmekte, sorunun çözümünü yakıt oranı kesintileriyle bulmaya çalışmaktadır fakat ortaya sürücü memnuniyetsizliği, aşırı sürücü sirkülasyonu, gerginlikler gibi sonuçlar çıkmaktadır. Şirket yönetimleri sorunu yakıt oranı kesintisi ile çözeyim derken bu arada hırsızlık yapmamış olan sürücüler de aynı kefeye konmuş olmakta ve bu da demotivasyon yaratmaktadır.

Yöneticiler nasıl olsa bir yolunu bulup yine yakıtım çalınacak diye düşünmeye başlayıp bezginlik göstermeye başlamışlardır.

Türkiye'de bu sorunun büyüklüğünü ve şirketlerin çaresizliğini gören Green Lojistik Danışmanlık, İngiltere merkezli dünyada 1017 müşterisi olan, konusunda dünyada yıllardır tartışmasız lider olan TİSS şirketi ile anlaşma yaparak Anti-sifon çözümlerinin Türkiye distribütörü oldu.

Green Lojistik Danışmanlık Genel Müdürü Osman Doğrucu , Tanksafe standart ve Tanksafe İmpregnable adı verilen iki çözümün yakıt tanklarına uygulanarak sifonlama sorununu yüzde yüz çözdüğünü, çözümün kırılamaz, oynanamaz, aşılamaz olduğunu, eşi ve benzeri olmayan ve kopyalanması patent ile tüm dünyada korunma altına alınmış olduğunu , dolum zamanlarını uzatmayıp dakikada 120lt dolum hızı sağladığını, dolum sırasında etrafa yakıt saçılması gibi sorunları önlediğini, yakıt tankının üst seviyesinden bile yakıt çalınamayacağını ve bu çözümün ideal bir çözüm olduğunu belirtti. Osman Doğrucu aynı zamanda bu çözümleri kullanmanın karlılığı arttırdığıni, akaryakıt giderlerinde yüzde 10‘a kadar varan tasarrufları sağladığıni, yapılan masrafı altı haftada ödediğini, dolum sırasında mazot dökülmesi sonucu çevreye zararı önlediğini de konuşmasına ekledi .
TISS Tank Safe ürünlerine ait Patent Bilgileri:
 TISS Tank Safe ürünleri Patent Bilgileri


Konu ile ilgili video linkleri ;


Ürün  çeşitleri  ;

Tanksafe impregnable


Tanksafe Standart
 

 


bizimle iletişime geçiniz

Akreditasyon istiyorum